Naptár

május 2016
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Friss topikok

Receptek

2010.04.08. 09:57 | nikolic |

RECEPTGYŰJTŐ SZOFTVER WINDOWSRA

Ha szeret főzni és szeret bíbelődni a számítógéppel is, akkor érdemes összevonni a kettőt, és a kedvenc recepteket nem sajtcetliken, hanem a PC-n őrizni. A nagymama lekvárjának titkos összetevőit, a családi csirketorta vagy gombaleves hozzávalóit és elkészítésének lépéseit, akár képekkel illusztrálva is eltárolhatjuk a gépen.

Sőt, egy aprócska program segítségével a modern kor eszközeivel is társíthatjuk receptgyűjteményünket. A Chicken Ping az általunk eddigi látott legjobb receptgyűjtő alkalmazás Windowsra, pedig a kategóriában azért szép számmal akadnak konkurensek. Ráadásul ez az ügyes szoftver még csak a konyhapénzt sem kurtítja meg, hiszen ingyen letölthető és használható (csak kell mellé egy szintén ingyenes Microsoft .NET Framework is, ha az esetleg nem lenne telepítve a gépünkre, bár ezt - elvileg - a program telepítője is letölti). A program felületére nem lehet egy rossz szavunk sem. Ízléses és az elrendezésének köszönhetően kényelmesen használható.

Összetevők, kategóriák, pontozás, leírás, fotók. Minden egy helyen! Receptjeinket képekkel és a hozzávalók listájával együtt rögzíthetjük, kategóriákba sorolhatjuk azokat, mindegyikhez hozzárendelhetünk egy saját ikont és természetesen minősíthetjük is őket (csillagokkal). Visszakereséskor a kulcsszavas keresés mellett lehetőségünk van kategóriánként szűrni, és persze azt is megszabhatjuk, hogy csak az adott minősítést elérő ételek kerüljenek a találati listába (például ha vendégeket várunk, érdemes a korábban általunk is kitűnőnek talált ételekkel próbálkozni). Bár adott esetben az is elképzelhető, hogy éppen nem várunk senkit, csak mi ennénk valami jó ízűt azokból az alapanyagokból, amelyek éppen a hűtőben találhatók. Nos, ilyenkor is támaszkodhatunk a Chicken Pingre is, amely, miután megadtuk, hogy mi van a hűtőben, előkeresi az elkészíthető ételeket.

KATT IDE A LETÖLTSÉHEZ

(méret: 4,6 mb)

 

Torták a hűtőből sütés nélkül

A marcipántortától az őszibarackos túrótortáig

 

KATT IDE A LETÖLTÉSHEZ

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabrina receptek

A legjobb pudingos ütemények

 

 

 

 

KATT IDE A LETÖLTSÉHEZ

 

 

 

 

 

 

Ünnepi sütemények

Príma Konyha magazin - Extra

 

 

KATT IDE A LETÖLTSÉHEZ

 

 

 

 

 

 

 

Csábító házi sütemények

 

 

 

KATT IDE A LETÖLTÉSHEZ

 

 

 

 

 

 

 

Bulitorták és sütemények

Különleges és ünnepi alkalmakra

 

 

 

KATT IDE A LETÖLTÉSHEZ

 

 

 

 

 

 

  

33 édesség lépésről lépésre

 

 

 

KATT IDE A LETÖLTÉSHEZ

 

 

 

 

 

 

 

 

Rama 2010-es receptnaptár

56 receptet tartalmazó receptes naptár, mely végigkísér egész éven át, és a receptekhez hasznos tippekkel is szolgál.

Megtalálhatóak egészen könnyű, akár hétköznap is gyorsan elkészíthető, és kicsit nagyobb kihívást jelentő, hétvégén vagy vendégváráskor hasznos receptek is. Ez a változatosság biztosítja, hogy ha bármely nap sütni támad kedve, mindig találjon kedvére valót.

A sütemények között megtalálhatóak mind kekszek egy tavaszi vagy nyári kiránduláshoz, valamint torták különleges alkalmakra. Nem is beszélve a tradicionális házi lepényekről, kalácsokról, rétesekről vagy a klasszikus ünnepi sütemények egy-egy különleges változatáról.

 

KATT IDE A LETÖLTÉSHEZ

 

 

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu